AgriOpt blir ett LEAD-bolag

Den framgångsrika företagsinkubatorn LEAD har beslutat att anta AgriOpt till sitt INCUBATE-program. Detta innebär att AgriOpt får förtroendet att bli ett av de LEAD-bolag som får stöd i sin resa mot att bli ett bolag med en validerad internationellt skalbar affärsmodell med rötterna i deep-tech.

”Vi är väldigt tacksamma och glada över att LEAD ger oss ett fortsatt förtroende i och med antagningen till INCUBATE. Inom ramen för INCUBATE får vi coachning från LEAD:s erkänt duktiga affärscoacher inom viktiga fokusområden för vårt bolagsbygge” säger AgriOpts VD Isak Nielsen.

AgriOpt utvecklar en digital assistent som hjälper lantbrukare att bedriva en hållbar och effektiv växtodling genom att använda skräddarsydda AI-lösningar för att kombinera lantbrukarnas egna erfarenheter med insikter ur data. Under hösten kommer AgriOpt genomföra en större pilotstudie för att utvärdera prototypen av den digitala assistenten och för att förfina affärsmodellen. Enligt Isak Nielsen kommer därför antagningen till INCUBATE med perfekt timing.

Läs mer om vad det innebär att vara med i LEAD Incubate på deras hemsida: https://lead.se/lead-incubate/